chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович підписав закон про амністію та скасування «диктаторських» законів 16 січня

31 січня 2014 о 15:34

Віктор Янукович підписав закони про «амністію» та про скасування прийнятих 16 січня «законів про диктатуру».

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Як відомо, 30 січня прес-служба президента повідомила, що Віктор Янукович пішов на лікарняний.

Як відомо, вночі 29 січня депутати 232 голосами підтримали проект закону №4021-3 про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, запропонований представником президента у парламенті Юрієм Мірошниченком.

У ньому амністія «прив’язується до позитивної динаміки щодо розблокування будівель», пояснював раніше Мірошниченко, уточнивши, що державні установи мають бути звільнені і в Києві, і в регіонах.

В опозиції заявили, що Майдан не виконуватиме цих умов влади і не розійдеться, оскільки вимоги протестувальників не виконані.

Правозахисники кажуть, що законом про так звану «амністію» законодавець і держава в цілому вчиняють дії, що становлять склад злочину, передбаченого статтею 147 Кримінального кодексу України.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути