chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Ради збільшується кількість поранених з обох сторін

18 лютого 2014 о 12:30

Під час зіткнень з силовиками біля Верховної Ради поранено 10 демонстрантів, одному хлопцю відірвало кисть руки. Про це повідомляє LB.UA.

Велика частина поранень — в голову. Дві жінки поранені гумовими кулями.

Водночас прес-служба МВС України звітує  про сімох постраждалих міліціонерів внаслідок зіткнень на вулиці Грушевського у Києві, пише Українська правда. 

Згідно з повідомленням, вони отримали тілесні ушкодження через те, що мітингувальники намагалися прорвати міліцейський кордон, заволоділи вантажівкою, яка потім рушили у бік парламенту.

На вулиці Шовковична постраждав фотокореспондент інформаційного агентства Reuters Гліб Горанич. 

Як повідомляє кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, в бронежилет кореспондента потрапила світлошумова граната. Бронежилет розірвався, постраждалого забрала швидка допомога. За попередніми даними, чоловік отримав поранення грудної клітини і руки.

Тим часом, на даху чотириповерхової будівлі, яка знаходиться на перетині вулиць Інститутська та Шовковична, знаходилися чотири снайпера. Вони кидали в людей гранати. Незабаром кілька протестуючих з щитами піднялися на дах до снайперів і відтіснили їх звідти. Снайпери намагалися стріляти в протестувальників в упор.

Нагадаємо, сьогодні вранці учасники акції протесту прийшли до оточеного силовиками парламенту з вимогою повернути в дію Конституцію 2004 року. Ситуація швидко загострилася. Вже відбулися зіткнення, сили МВС застосували травматичну зброю і світлошумові гранати, є поранені.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути