chrome firefox opera safari iexplorer

Прогноз погоди на тиждень: дощі, тумани і похмуре небо

10 лютого 2014 о 17:00

Посеред лютого, другого найхолоднішого місяця року, в Україну нагрянула відлига, перефарбувавши все навколо в осінні кольори. Разом з адвекцией тепла з південного заходу до нас повернулися похмуре небо, дощі і тумани.

На цьому тижні розвиток синоптичної ситуації буде уповільненим, пише Meteoprog.

Україна далі перебуватиме під впливом частині європейського циклону з центром над Британськими островами. Надходження тепла на нашу територію зрідка буде чергуватися з адвекцією холоду. Опади розподіляться нерівномірно і не припиняться до кінця робочого тижня, проте їх інтенсивність буде низькою.

Сьогодні і завтра невеликі дощі пройдуть по всій країні, тільки у вівторок у південних областях без опадів. У середу невеликі та помірні дощі очікуються тільки в західних областях. У четвер невеликі дощі охоплять майже всю Україну, крім півдня та сходу країни. У п'ятницю дощі очікуються на півночі Лівобережжі, в центральних, південних областях, а також на Закарпатті. Також в країні повсюдно будуть тумани, на дорогах ожеледиця.

Температура весь тиждень буде триматися на одному рівні. Вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 2-7° тепла, в Криму у вівторок-четвер до 10° тепла.

Джерело: УНІАН
Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути