chrome firefox opera safari iexplorer

Члени уряду літатимуть економкласом

07 березня 2014 о 13:04

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що всі члени Кабінету міністрів будуть літати економкласом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції у Києві.

За словами Яценюка, уряд уже ухвалив ряд жорстких рішень, зокрема фактично скорочено більше 3 тис. автомобілів у центральному апараті та міністерствах.

«Не будемо ми утримувати заступників міністрів, керівників департаментів, голів адміністрацій, які за державний кошт їздять та отримують пільги», — наголосив Яценюк.

Він зазначив, що ще з часів його перебування на посадах міністра закордонних справ та голови Верховної Ради він літав економкласом і тепер так будуть літати усі члени уряду.

«Я ще з часів міністра закордонних справ та спікера Верховної Ради так літав, і тут нічого нового, і так будуть літати всі члени Кабінету міністрів, бо в Україні, де 70% людей живе за межею бідності, чартерами літати можуть тільки ті, хто зухвало ставиться до свого народу», — наголосив Яценюк.

Він зауважив, що у випадку надзвичайних ситуацій, коли немає сполучення «з тією чи іншою точкою, будуть використовувати відповідні засоби доставки». «Але там, де є регулярні рейси, дискусії навіть не повинно бути. Економклас — в економкраїні», — наголосив Яценюк.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути