chrome firefox opera safari iexplorer

Кримчани зможуть проголосувати на виборах президента України в сусідніх областях

18 березня 2014 о 14:00

Жителі Криму, які є громадянами України, зможуть проголосувати на дострокових президентських виборах в сусідніх областях України.

Про це повідомив заступник глави Центральної виборчої комісії України Андрій Магера, передає Інтерфакс-Україна.

«Як варіант це може бути облаштування виборчих дільниць у сусідніх регіонах, зокрема, в Херсонській області, або облаштування виборчих дільниць по обласних центрах України», — розповів Магера в ефірі телеканалу БТБ.

«З тим, щоб наші громадяни, що у Криму і Севастополі, мали можливість поїхати туди і взяти участь у голосуванні. Але для цього треба буде, очевидно, додатковий закон приймати», — зазначив він.

За його словами, таке рішення може бути прийняте з метою гарантії безпеки всім учасникам виборчого процесу.

"Зараз в Криму центральна влада не контролює ні правоохоронні структури, ні органи місцевого самоврядування, ні органи місцевої виконавчої влади.

Тому забезпечити безпеку цих членів виборчих комісій, спостерігачів, представників засобів масової інформації не є, як на мене, можливим , — сказав заступник голови ЦВК.

Магера зазначив, що зараз президентська виборча кампанія перебуває на етапі висування і реєстрації кандидатів у ЦВК.

Пожвавлення гонки очікується в квітні, коли будуть формуватися виборчі комісії, а свого піку кампанія досягне напередодні дня голосування 25 травня, прогнозує Магера.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути