chrome firefox opera safari iexplorer

Програма з відзначення 200-річчя від Дня народження Шевченка буде суттєво скоригована – Нищук

06 березня 2014 о 13:22

Річна програма святкування 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка буде суттєво скорегована. Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук під час парламентських слухань на тему: «Тарас Шевченко як постать світового значення (до 200-річчя з Дня народження)».

«Зараз йде перегляд усіх заходів, які мають відбутися впродовж року. Проведення багатьох з них через брак коштів постануть перед проблемою фінансування. Планується їх корекція. Але ми повинні зробити те, що можливо, і зробити так, щоб це дійсно торкнуло всіх в Україні і в світі, щоб ці заходи були широкомасштабними і цікавими. І це велика відповідальність», –  зазначив Нищук.

За його словами, відзначення Шевченкового ювілею підведе нас «до перелому і бажаної перемоги української духовності, української культури», відтак формат вшановування 200-річчя з Дня народження Шевченка повинен повністю змінитись.

«Події останніх кількох місяців назавжди змінили Україну і українців. Усі ми пережили трансформацію свідомості, і культурної зокрема. Саме тому в нових реаліях повинне мінятися і ставлення до української культури», – сказав міністр.

Нищук також представив своє бачення роботи Міністерства культури.

«Так сталося, що впродовж багатьох років Міністерство культури слугувало таким собі закритим івент-агентством з обслуговування високопосадовців – можливо, вимушено. Тому наше завдання – відкрити його для створення сучасної національної культури, її найкращих брендів», – розповів міністр культури.

Джерело: Вголос
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути