chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні тепла погода протримається до кінця тижня

24 березня 2014 о 13:00
В Укргідрометцентрі прогнозують, що тепла суха погода в Україні збережеться до кінця тижня. Про це на брифінгу у понеділок заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Наприкінці минулого тижня і на початку цього максимальна температура в Україні підвищилася до плюс 16-21 градуса, на Прикарпатті навіть до 23 градусів. Такий температурний режим утримається майже весь тиждень до наступного», — сказав Кульбіда.

Разом з тим, за його словами, очікується, що з наступного тижня в Україну прийде похолодання.

«З понеділка ми очікуємо зміну погодних умов, тобто 31 березня — 1 квітня слід очікувати зниження температурного режиму, невеликих опадів у західних, північних і центральних областях. Температура знизиться з 16-21 градуса до 7-12 градусів у денний час, а в північних регіонах України у нічний час спостерігатимуться слабкі заморозки до 1-2 градусів», — сказав директор Укргідрометцентру.

За його словами, до кінця березня в Україні не буде значних опадів.

«Дефіцит опадів на більшій частині території України, окрім західних областей, де 24-26 березня пройдуть невеликі і помірні дощі», — сказав Кульбіда.

Також він підкреслив, що до кінця березня ніяких природних катаклізмів в Україні очікувати не варто.

Джерело: Тиждень
Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути