chrome firefox opera safari iexplorer

МВФ розгляне програму надання кредиту Україні у найближчі дні

23 квітня 2014 о 11:10

Загальний обсяг міжнародного пакету допомоги Україні має становити 27 млрд дол., з яких 18 млрд дол. виділить сам МВФ

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду в найближчі дні отримає підготовлену працівниками фонду доповідь про кредитну програму для України, на підставі якої на початку травня радою має бути прийнято рішення про виділення грошей Києву, повідомляє агентство Bloomberg.

У доповіді аналізується економічна ситуація в Україні, прогноз її розвитку та потреби країни у фінансуванні, а також пропонується набір кроків, які Київ повинен зробити в рамках узгодженої з міжнародними кредиторами програми.

Звичайно, за словами джерела агентства, у членів ради буває два тижні на вивчення документів про виділення кредиту, але на цього разу термін може бути скорочено до тижня. Загальний обсяг міжнародного пакету допомоги Україні має становити 27 млрд дол., з яких 18 млрд дол. виділить сам МВФ.

Раніше українська сторона заявляла, що розраховує на прийняття виконавчою радою МВФ рішення про кредит обсягом 14-18 млрд дол. до кінця квітня.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути