chrome firefox opera safari iexplorer

Під час протистояння на Майдані загинули 780 людей, – медики-волонтери

11 квітня 2014 о 09:47

Кількість загиблих під час протистояння на майдані Незалежності в Києві, а також у пов’язаних із ним подіях сягає 780 людей, вважають в організації волонтерів-медиків Майдану.

Про це на брифінгу в Києві у четвер повідомила волонтер-медик Анастасія Поліщук.

«Наскільки нам відомо, 780 людей загинули. До цього числа входять близько 300 людей, які зникли з лікарень (ЛШД, інших медзакладів), їх вивезли і потім спалили в крематоріях. Стосовно цих людей звертаються, шукають, але не можуть знайти... У Будинку профспілок (на 4-8-му поверхах) були близько 200 поранених, які не могли самостійно пересуватися, не могли бачити, із черепно-мозковими травмами – вони живцем згоріли. Звідти трупи вивозили в невідомому напрямку мікроавтобуси VW чорного кольору без номерів», – розповіла Поліщук.

За її словами, ще близько 20 людей серед загиблих – працівники міліції, «Беркута» та інших спецпідрозділів.

«Інші люди – це Небесна сотня, яку всі знають, і люди, яких знаходили за територією Майдану – в лісах, за містом, – багатьох із них міліція ідентифікувала не як майданівців», – зазначила вона.

Поліщук наголосила, що понад половина загиблих пройшла через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не сумніваються. В організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.

Джерело: ТВі
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути