chrome firefox opera safari iexplorer

Росія хоче створити в Криму федеральний університет

10 квітня 2014 о 11:08

Новий федеральний університет на базі Таврійського національного університету імені Вернадського, можливо, буде створено у Криму, цей проект буде відкритий для всіх вузів Севастополя і Криму, — сказав голова Міносвіти РФ Дмитро Ліванов в інтерв'ю газеті «Известия».

«Ми плануємо створення нового федерального університету в Криму на базі Таврійського національного університету імені Вернадського. Ми зробимо так, щоб цей проект був відкритий для всіх вузів Севастополя і Криму, не виключаю, що до складу нового федерального університету увійдуть і деякі наукові організації, які працюють сьогодні в Криму, але це буде зроблено тільки за умови їх готовності та бажання», — сказав голова Міносвіти.

Він додав, що ВНЗ Криму і Севастополя братимуть участь в моніторингу ефективності діяльності ВНЗ починаючи з наступного року.

Ліванов також зазначив, що проект, спрямований на доведення системи освіти до російських стандартів, потребуватиме додаткового фінансування. «Зараз ведеться оцінка витрат по кожній позиції, і цифри дуже серйозні. Необхідно збільшити зарплати викладачів в два, а то і в три рази, потрібно закласти видатки на майбутнє оновлення інфраструктури освіти і так далі», — пояснив Ліванов в інтерв'ю.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини освіти

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути