chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартувала виборча кампанія у мери та Київраду

05 квітня 2014 о 21:54

5 квітня стартувала виборча кампанія з позачергових виборів Київського міського голови і депутатів столичної міської ради.

Термін повноважень обраних на них міського голови і депутатів столиці триватиме близько 1,5 років — до чергових місцевих виборів, які проводитимуться в жовтні 2015 на території всієї України.

Вибори міського голови проводитимуться за мажоритарною системою в єдиному одномандатному окрузі, в один тур.
Перемогу здобуде кандидат, який набере найбільшу кількість голосів.

Разом з тим на розгляді у Верховній Раді знаходиться законопроект, що передбачає обрання міського голови Києва у два тури.

Вибори депутатів Київради проводитимуться за змішаною системою: половина — у мажоритарних округах, друга половина — за партійними списками.

Діючий склад Київради був обраний на позачергових виборах у 2008 році повністю за партійними списками.

Висування кандидатів у мери і депутатів Київради за партійними списками починається з 21 квітня (за 34 дні до дня виборів) і триває по 27 квітня; депутатів у мажоритарних округах — відповідно з 25 квітня (за 30 днів) — по 29 квітня.

Балотуватися одночасно і в мери, і в депутати Київради заборонено.

Про свій намір балотуватися на посаду мера Києва заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко, який відмовився балотуватися в президенти.

Висунути свої кандидатури в мери Києва планують нардеп Леся Оробець, Микола Катеринчук, нинішній голова КМДА Володимир Бондаренко та інші.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути