chrome firefox opera safari iexplorer

Через бойкот глядачів відомий російський актор І.Охлобистін не виступатиме в Києві

05 червня 2014 о 10:02

Іван Охлобистін не приїде в Київ у жовтні, бо українці не хочуть його бачити. Його інтерактивну виставу «Духовні бесіди» скасували незабаром після того, як на сайтах концертних агентств з’явилися афіші та коментарі глядачів до них, передає УНН з посиланням на телеканал TVi.

Виступ Охлобистіна мав відбутися 31 жовтня у Жовтневому палаці. Російський актор не приховував свого вкрай негативного ставлення до учасників Майдану і того факту, що він "за «Беркут», мріяв про те, щоби Росія ввела війська до Одеси і «молився за перемогу російської зброї».

Крім того, Охлобистін одним із перших підписав скандального листа російських культурних діячів, які підтримали політику Путіна щодо України та Криму. Саме це і стало причиною бойкоту, який оголосили українські глядачі акторові.

У Росії І.Охлобистін став героєм скандалу, пов'язаного з його вкрай гомофобною позицією. Свого часу він вимагав від президента РФ В.Путіна повернути у КК Росії статю за мужолозтво, а пізніше заявив, що геї та лесбіянки не заслуговують виборчих прав і їх потрібно відправити до армії — мити тарілки.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути