chrome firefox opera safari iexplorer

Іспанію остаточно скинуто з чемпіонського трону

19 червня 2014 о 10:33

А скромні австралійці ледь не створили сенсації у матчі з грізними Нідерландами 
Головна сенсація чемпіонату світу з футболу-2014 у Бразилії трапилася на легендарному стадіоні «Маракана» в Ріо-де-Жанейро, де володар Кубка світу ФІФА збірна Іспанії достроково склала повноваження чемпіонів світу. «Червона фурія» звільнила футбольний трон незбагненно рано. Слідом за стартовим розгромом від голландців (1:5), підопічні Вісенте дель Боске у другому турі програли команді Чилі — 0:2, повідомляє Укрінформ. Чемпіонський титул став вакантним завдяки голам Едуардо Варгаса (20 хвилина) і Чарлеса Арангіса (43), які, крім перемоги, допомогли забронювати за чилійцями місце в 1/8 фіналу мундіалю. 

А футболісти збірної Голландії здобули другу перемогу на чемпіонаті світу у Бразилії, яка відкриває команді Луї ван Гала дорогу у плей-офф мундіалю-2014. Розгромивши п'ять днів тому чемпіонів світу іспанців (5:1), «летючі голландці» цього разу у нелегкому протистоянні досягли успіху у зустрічі зі збірною Австралії — 3:2. Рахунок на 43-тисячному стадіоні «Бейра-Ріо» у Порту-Алегрі відкрив на 20 хвилині хавбек «оранжевих» Ар‘єн Роббен. Через хвилину рівновагу відновив лідер австралійців Тім Кехилл.

Після перерви (54 хвилина) Міле Едінак навіть вивів «соккеруз» вперед, проте Робін Ван Персі (57) і Мемфіс Депай (68) практично забронювали за збірною Голландії місце в 1/8 фіналу чемпіонату. Форвард київського «Динамо» Джермейн Ленс замінив ван Персі за 5 хвилин до фінального свистка. Турнірне становище: Голландія — 6 очок, Чилі — 6, Австралія — 0, Іспанія — 0. В останньому турі 23 червня Голландія та Чилі розіграють перше місце в групі, а Австралія і Іспанія проведуть свій прощальний в Бразилії матч.

Джерело: Експрес
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути