chrome firefox opera safari iexplorer

Львівський Євромайдан відновить свою роботу

18 червня 2014 о 15:42

Львівський Євромайдан відновить свою роботу біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Діятиме він у форматі молитовного майдану. За словами ініціаторів, заходи на Майдані проходитимуть раз в тиждень.

Про це на брифінгу повідомив співорганізатор львівського Євромайдану Роман Брезіцький.

«Майдан з площ центральних міст розійшовся, але діяв. Однак після загибелі 49-ти наших хлопців ми вирішили зібратись, щоб провести панахиду і віче. На цей захід прийшло більше, ніж тисяча людей, що нас дуже вразило – адже останнім часом люди майже не збирались разом», – розповів Брезіцький.

За словами ініціаторів, вони прийняли рішення відновити Євромайдан у Львові у форматі молитовного та інформаційного майдану. Організатори повідомлятимуть найсвіжіші новини, а також інформуватимуть про необхідність тих чи інших ресурсів.

Як зазначає активіст, сцену біля пам’ятника Тарасу Шевченку відновлювати немає потреби. Для проведення віче встановлюватимуть звукопідсилення на площі перед пам’ятником Шевченку.

Окрім цього, активісти львівського Євромайдану мають намір співпрацювати з державними відомствами.

«Участь громадських активістів – це не тільки контроль, але й співпраця. Зараз одиним з важливих кроків для нас є налагодження співпраці з силовими структурами, адже це одна з тих галузей, де ми очікуємо масштабного реформування. Питання силового блоку є найбільш «гарячою точкою», — наголосив Брезіцький.

Він також додав, що відтепер створено єдиний Штаб підтримки української армії, який знаходиться на вул. Винниченка, 16 – у приймальні Львівської облради. Там будуть збирати речі та ресурси для підтримки українських бійців на сході.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути