chrome firefox opera safari iexplorer

Рецепт найсмачніших шоколадних млинців

11 червня 2014 о 16:17
Шоколадні млинці

Коли була масниця, я смажила млинці кожен день на протязі цілого тижня. Причому, весь час придумуючи різні варіанти їх приготування. Ось саме тоді я і приготувала шоколадні млинці. Рецепт шоколадних млинців у мене вийшов випадково. Коли-то я зробила тісто для млинців. Поруч на плиті стояла каструля з молоком, в якій я планувала варити какао. Відкриваю пачку какао, а вона у мене випадково розсипалася в млинцеве тісто. Я спочатку засмутилася, що тісто перевела і доведеться його викинути. А чоловік сказав, щоб я вмешала какао і зробила шоколадні млинці. З тих пір в родині з'явився новий рецепт.

Інгредієнти:

— 1 склянка борошна
— 2 склянки теплого молока
— 1 яйце
— 2 ст.л. рослинної олії
— 3 ст.л. цукру
— один пакетик ваніліну
— щіпка солі
— 2 ст.л. какао

 

Шоколадні млинці В глибоку посуд покладіть: борошно, яйце, рослинне масло, сіль, цукор і ваніль.

Шоколадні млинці Молоко трохи підігрійте і влийте до всіх інгредієнтів. Потім тісто добре вимішайте.

Шоколадні млинці Додайте какао-порошок і знову все добре перемішайте. Якщо використовувати молоко холодним, то какао буде погано втручатися, і можуть залишатися його дрібні грудочки.

Шоколадні млинці Тісто має бути густоти сметани, воно не повинно бути занадто рідким. Тоді воно буде красиво розтікатися по сковороді.

Шоколадні млинці На цьому етапі можна в тісто додати чорний шоколад, натертий на дрібній тертці. Я так раніше робила і було дуже смачно. Сьогодні я приготувала млинці спонтанно, тому не встигла купити плитку шоколаду.

Шоколадні млинці Сковороду змажте маслом і поставити на великий вогонь. Щоб уникнути першого млинця грудкою, налийте на сковороду невелику порцію тіста. Дайте йому ввібрати в себе надлишки жиру, покрутіть його по сковороді, а потім викиньте.

Шоколадні млинці Потім смажте млинці близько 1,5 хвилин на кожній стороні. Якщо будуть виникати проблеми з перевертанням, перевертайте їх дерев'яною лопаткою. Коли млинці будуть готові, можете подавати. Вони повинні вийти з ніжно-шоколадним смаком.
Джерело: Kulinarki.com.ua
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути