chrome firefox opera safari iexplorer

Військовослужбовці, які беруть участь у АТО, невдовзі зможуть безкоштовно отримати земельну ділянку

13 червня 2014 о 15:17

Уряд підтримав ініціативу Голови Держземагентства України Сергія Рудика щодо виділення земельних ділянок військовослужбовцям Збройних сил України, МВС, СБУ та інших військових формувань, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни у східних та південно-східних областях. Перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема надав відповідне розпорядження поширити ініціативу на військовослужбовців строкової служби, осіб рядового та командного складу, працівників та службовців, які безпосередньо беруть участь в антитерористичних операціях і забезпеченні правопорядку на державному кордоні.

Наразі Держземагентство очікує на надходження списків військовослужбовців, які бажають безоплатно одержати у власність земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництва.

Голова Держземагентства України Сергій Рудик доручив керівникам територіальних органів земельних ресурсів визначити масиви земель державної або комунальної власності, придатних для будівництва й обслуговування жилого будинку, ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва, для надання родинам військовослужбовців.

«Зрозуміло, що цим не можна обмежуватися, адже важко оцінити внесок цих людей у захист незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Слід зважати й на те, що родини військовиків по 10-20, а то і більше років чекають на отримання житла. Таким чином, ми хоча б частково компенсуємо з боку держави ті зусилля, яких сьогодні докладають військовики, аби боронити спокій українського народу», – підкреслив Сергій Рудик.

Наразі відомо, що для зазначених цілей можуть бути використані 2521 земельний масив загальною площею 18380,2 гектара. Отже захисники Батьківщини, що беруть участь в антитерористичних операціях, невдовзі зможуть безкоштовно отримати земельну ділянку.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути