chrome firefox opera safari iexplorer

Євросоюз виділив 7,5 млн євро на реконструкцію п'яти прикордонних пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні

07 липня 2014 о 15:05

Євросоюз виділив 7,5 млн євро на реконструкцію п'яти прикордонних пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні.

Про це у Харкові повідомив Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр, відповідаючи на запитання про плани розширення і модернізації пропускних пунктів на кордоні, передає УНІАН.

«Євросоюз виділив у рамках програми 7,5 млн. євро на модернізацію п'яти КПП на угорсько-українському кордоні і на повну модернізацію, розширення КПП „Берегшурань – Лужанка“. Ми на своєму боці це робимо. За моєю інформацією, на українському боці поки що не працюють», — сказав Баєр.

За його словами, Угорщина наполягає на тому, щоб пункт пропуску «Берегшурань – Лужанка» був відкритий якнайшвидше і для всіх видів транспорту.

Посол додав, що «вже ці гроші на рахунках чопскої митниці, яка відповідає за весь цей проект».

Раніше Міністерство доходів і зборів України в липні 2013 року ініціювало будівництво 10 нових і реконструкцію 5 існуючих пунктів пропуску для міжнародного і міждержавного автомобільного сполучення з метою спрощення процедури пропуску підакцизних товарів за допомогою збільшення кількості пропускних пунктів, через які дозволено товарне ввезення і вивезення.

Заплановано будівництво пунктів пропуску «Вольськ», «Д‘якове», «Дзвінкове», «Косине», «Краковець», «Кельменці», «Д‘яківці», «Красноїльськ», «Порубне», «Рава-Руська». Реконструкція запланована на пунктах пропуску «Лужанка», «Ужгород», «Вилок», «Довжанський», «Устилуг».

Міндоходів оцінило проект будівництва десяти нових пунктів пропуску для автомобільного сполучення в 30 млн. грн, які будуть частково залучені з позабюджетних джерел.

Було підписано два контракти в рамках реалізації програми європейського сусідства і партнерства загальною вартістю 7,7 млн. євро.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути