chrome firefox opera safari iexplorer

Київ піднявся в рейтингу найбільш привабливих міст для туристів

10 липня 2014 о 12:40

Столиця України піднялася на 61-у позицію з 132 найбільш відвідуваних міст світу, і на 20-у — серед європейських міст у Глобальному індексі міст.

Роком раніше Київ займав 64-у позицію в світі і 21-у серед європейських міст за результатами дослідження Глобального індексу MasterCard.

За оцінками компанії, в цьому році столицю України відвідають 1,789 млн іноземних туристів. В середньому за один візит в 2014 році турист у столиці витрачає близько $993.

«Індекс вказує на великий попит і інтерес до авіаперельотів, як по роботі, так і в особистих цілях, — сказав президент з міжнародних ринків MasterCard Worldwide Енн Кернс. — Складання рейтингу найбільш популярних міст посилює їх значущість як культурних, економічних і бізнес-центрів».

Також повідомляється, що в першу п'ятірку найпопулярніших міст увійшли Лондон, який в цьому році відвідають 18,7 млн іноземних туристів, а також Бангкок, який займав у минулому році першу сходинку рейтингу, Париж, Сінгапур і Дубай. Ці міста отримали популярність завдяки розвитку міжнародного туризму, інноваціям в комфортному пересуванні і зростаючою частотою ділових поїздок.

Глобальний індекс міст MasterCard оцінює міста за кількістю іноземних відвідувачів і обсягами їх витрат під час перебування в цих містах і дає прогнозовані показники на рік, засновані на даних за перші півроку.

 

 

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути