chrome firefox opera safari iexplorer

На Тернопільщині хочуть перейти на шестиденну форму навчання та збільшити зимові канікули

30 липня 2014 о 15:38

Департамент освіти і науки Тернопільщини ініціює перехід на шестиденну форму навчання з метою економії газу в зимовий період.

Як повідомили УНІАН в прес-службі департаменту, відповідне рішення було прийнято цього тижня.

«Цьогорічна ситуація в країні, й освіті зокрема, ускладнена обмеженим постачанням природного газу. Для того, щоб успішно працювати в 2014/2015 навчальному році і осінньо-зимовому опалювальному періоді, ми поставлені перед необхідністю перейти в навчальних закладах на шестиденний робочий тиждень, внести певні зміни в проведення позакласних виховних заходів, роботу гуртків і груп продовженого дня. При цьому плануємо значно збільшити тривалість зимових канікул і проводити навчальні заняття упродовж червня 2015 року», – розповів начальник департаменту Любомир Крупа.

Про свою ініціативу департамент повідомив листом Міністерство освіти і науки України, в якому просить погодити 6-денний форму навчання та відповідні зміни у структурі 2014/2015 навчального року закладами освіти області.

«Надіюся на розуміння й підтримку нашої ініціативи серед колег-освітян, батьків і громадськості. Упевнений, що ці труднощі вимушені й тимчасові, адже зумовлені тяжким соціально-економічним станом у державі та складною військово-політичною ситуацією на сході України», – додав Крупа.

Водночас він спростував інформацію про те, що в області навчальний процес у школах розпочнеться 18 серпня для того, щоб менше часу доводилося навчатися узимку і, відповідно, менше коштів витрачати на обігрів навчальних закладів.

«Статтею 16 Закону України «Про загальну середню освіту» визначено, що навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань – 1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Тому й цьогоріч всі традиційні святкування та урочистості початку навчального року відбудуться саме 1 вересня», – запевнив Крупа.

Розділи: Новини освіти