chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбудеться перший Саміт Миру

02 липня 2014 о 11:00

На Саміті миру 4–5 липня в Києві будуть шукати ефективні способи мирного врегулювання кризи в Україні. 

4–5 липня 2014 р. в готелі «Хілтон» відбудеться перший в історії незалежної України Саміт Миру. Його мета — сприяння встановленню миру в Україні через широке обговорення ідеї децентралізації із залученням представників зацікавлених сторін, спільне прийняття доленосних для країни рішень й окреслення плану дій з їх реалізації. 

Формат Саміту передбачає проведення дискусій за «одним столом», робочі сесії в малих і великих групах, де всі учасники матимуть можливість висловити свої ідеї і взяти участь у створенні бачення та основ реалізації процесу децентралізації. Допомагати зацікавленим сторонам знайти консенсус під час обговорень будуть висококваліфіковані експерти з фасилітації з Європи, США, Тайваню та України. 

По завершенню Саміту очікується отримання рекомендацій щодо внесення змін до Конституції та законодавства України, окреслення стратегічно важливих питань і напрямів економічного зростання для процвітання всього суспільства, визначення спільних цінностей та інтересів для об’єднаної України, а також створення зрозумілої і прозорої практики взаємодії та управління. 

Організаторами Саміту виступили: 

— Інститут Культурних Відносин України (ICA Ukraine) 

«Саміт — історична подія для України і я радий, що можу бути її частиною. „Здорова“ демократія — це врахування полярних інтересів, думок, переконань та світоглядів громадян на етапі прийняття доленосних для країни рішень. Саміт — це якраз той майданчик, де ми будемо вчитися слухати, поважати однин одного незалежно від посади, віку, сфери зайнятості. Україна справді знаходиться на стадії трансформації», — Річард Фурсман, президент Brimeyer Fursman, акредитований менеджер державного управління, член Міжнародної Асоціації Керуючих Міст/Округів США, член Ротарі Інтернешнл, колишній Президент Асоціації Менеджерів Міст Міннесоти, представник ICA Ukraine. 

«Саміт Миру розглядає питання децентралізації влади, а це крок на шляху до процвітання. Я з радістю і надією беру участь у Саміті, бо вірю, що від громадянської позиції кожного українця, залежить добробут і щасливе майбутнє всього українського народу. Саміт — це право висловити свою позицію на міжнародному рівні. Це об’єднання навколо ідеї прискореного розвитку країни і найкоротший шлях до євроінтеграції. Тільки ми і наша участь у розвитку України, може зробити її краще». 

— Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» в особі голови Борівської районної ради Харківської області Євгена Жука: 

— а також Асоціація бізнес-тренерів, консультантів, коучів України, Громадська організація «Всеукраїнська координаційна рада Майдану». Партнерами заходу виступили компанія TicketsUA, готель «Хілтон», Фонд Open Dialog (Польша).

Джерело: Моє місто
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути