chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві зареєструвалися більше 10 тисяч біженців

17 липня 2014 о 17:00

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов'язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

Про це повідомляє сайт Головного управління Держсанепідслужби у Києві.

Зокрема, допомоги у столиці попросили 3 тисячі 872 громадян з АР Крим та 6 тисяч 441 громадян зі Східних регіонів України (територій проведення АТО).

Із них 559 осіб переселенців, за їх бажанням та необхідністю, були розміщені та проживають в різних закладах міста Києва.

Інша кількість переселенців розміщена в приватному житлі мешканців Києва та Київської області.

559 осіб переселенців, в тому числі 155 дітей (з них 5 дітей віком до 1 року та 150 дітей віком від 1 до 16 років) розміщено у 11 закладах міста Києва (4 санаторіях, 1 центрі соціальної реабілітації та 6 – готелях, хостелах та гуртожитках Києва).  

«Харчування організовано для проживаючих у 4 санаторіях та Центрі соціальної реабілітації „Ковчег“ Всеукраїнського Громадського Благодійного фонду „Батьківська турбота“, для мешканців інших закладів (готелів, хостелів і гуртожитків) Києва – харчування самостійне», — йдеться у повідомленні.

У Держсанепідслужбі додали, що у всіх закладах, де проживають переселенці, є централізоване водопостачання та гаряча вода.

Як повідомлялося раніше, у столиці вже не вистачає місця для поселення родин біженців зі Сходу.

У санаторії «Джерело» в Пущі-Водиці, де проживають переселенці із Криму та Донбасу, вимкнули газ, який використовувався для підігріву води.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути