chrome firefox opera safari iexplorer

Лише 5% росіян підтримують введення військ до східних областей України — опитування

26 серпня 2014 о 10:47

Більшість опитаних впевнені, що Росія впливає на ситуацію в Україні. При цьому думки про мету керівників так званих «народних республік» розділилися.

Ввести війська до східних областей України пропонують лише 5% громадян Росії, з'ясував фонд «Общественное имнение» (ФОМ), передає «Комерсант». 

Як з'ясував ФОМ, більшість (57%) громадян вважає, що Росія повинна допомагати самопроголошеним «ДНР та „ЛНР“. Росіяни пропонують підтримати так звану „Новоросію“ гуманітарною допомогою (26%), поставками зброї (9%), а також „будь-якими мирними засобами, без застосування військової сили“ (8%). Ввести війська у „ДНР“ та „ЛНР“ пропонують 5%. 

 »Установка на те, що Росія повинна допомогти, виникає не стільки симпатії до керівництва «ДНР» та «ЛНР», скільки співчуття до жителів південного сходу України",- вважає аналітик ФОМ Григорій Кертман. У тому, що підтримувати керівництво «Новоросії» не потрібно, впевнені 27% росіян. Їх основний аргумент — «не можна втручатися у внутрішні справи іншої держави. Самі проголосилися, нехай самі й розхльобують». 

13% опитаних вважають, що Росія не впливає на хід подій в Україні. Більшість — 69% — упевнені, що російська сторона впливає на те, що там відбувається, з них 7% вважають, що це вплив «занадто сильний», 36% — що вплив Росії на події в Україні «такий, який потрібно», а чверть назвали його «недостатньо сильним». 

39% вважають, що керівництво терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» досягне своїх цілей, 26% впевнені, що воно не доб'ється свого, ще 36% вагалися з відповіддю. При цьому 23% не змогли сказати, яка мета у керівників «народних республік». 37% опитаних впевнені, що вони хочуть відокремитися від України, 8% вважають, що вони відстоюють права російськомовного населення" України. 6% думають, що «ДНР» та «ЛНР» «борються з фашизмом», і тільки 5% впевнені, що так звана «Новоросія» хоче приєднатися до Росії

Джерело: УНІАН
Розділи: Громадська думка

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути