chrome firefox opera safari iexplorer

Президент розпустить Раду наступного тижня

21 серпня 2014 о 13:16

Президент України Петро Порошенко підпише указ про розпуск Верховної Ради і проведення дострокових виборів на наступному тижні.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив радник глави української держави Олег Медведєв.

Він нагадав, що днями спливає 30-денний термін для формування нової коаліції, і президент України має законну підставу розпустити парламент.

«95 відсотків імовірності того, що наступного тижня буде указ Президента про розпуск Верховної Ради», — заявив Медведєв.

Радник Порошенко також повідомив, що у вересні буде оприлюднений пакет великих політичних, економічних і соціальних реформ. Крім того, буде ратифіковано угоду про асоціацію України з ЄС, підписану в червні цього року.

Наприкінці липня Президент України Петро Порошенко заявив, що зараз дострокові парламентські вибори стали реальністю.

«Дострокові парламентські вибори — це вже реальність. І це не тому, що цього хоче хтось із народних депутатів, політиків чи чиновників. Це тому, що 80% українців вимагають цього», — сказав президент, виступаючи в парл

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути