chrome firefox opera safari iexplorer

Триває показ фільмів про 7 історичних чудес України

05 серпня 2014 о 12:46

30 липня 2014 року на каналі ICTV стартував показ третього циклу програм «7 чудес з Миколою Томенком» — про фіналістів акції «7 історико-архітектурних чудес України».

Це 10 передач про героїчну і правдиву історію та найвизначніші об’єкти, тісно пов’язані з історичним минулим України.

На цьому тижні будуть представлені програми присвячені унікальним об’єктам заповідника «Переяслав», стародавньому Чернігіву, Острогу та Старокостянтиніву.

Програми виходитимуть  о 8:10 по середах, четвергах і п’ятницях на каналі ICTV.

Графік показу

06.08 (середа) – програма про унікальні об’єкти заповідника «Переяслав»
07.08 (четвер) – програма про стародавній Чернігів
08.08 (п’ятниця) – програма про Остріг та Старокостянтинів

Довідково

Всеукраїнська акція «7 чудес України» була започаткована у 2007 році Фондом Миколи Томенка «Рідна країна».
За цей час відбулося чотири етапи цієї акції.
І етап – визначення «7 історико-архітектурних чудес України»
ІІ етап – визначення «7 природних чудес України»
ІІІ етап – «7 чудес України: замки, палаци, фортеці»
ІV етап – визначення «7 чудес Києва»
За підсумками цих акцій Фондом Миколи Томенка була підготовлена і видрукувана поліграфічна продукція – буклети, календарі тощо. Також були відзняті цикли передач про переможців акцій, які транслювалися на центральних телеканалах.
Окрім того, були випущені DVD-диски з передачами про фіналістів акцій «7 природних чудес України» та «7 чудес України: замки, палаци, фортеці», які безкоштовно поширювались у навчальних закладах України.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути