chrome firefox opera safari iexplorer

Взимку київських школярів пропонують відправити на 1,5-місячні канікули

27 серпня 2014 о 10:43

Розглядається можливість введення у школах 6-денного тижня, однак такий графік не подобається ані вчителям, ані батькам через велике навантаження на учнів.

Запровадження 2-семестрової системи навчання у школах Києва дозволить місту зекономити понад 7 млн грн, заявила радник Київського міського голови з гуманітарних питань Ганна Старостенко, коментуючи заходи столичної влади для оптимізації роботи навчальних закладів в осінньо-зимовий період, повідомили у прес-службі КМДА, пише УНН.

«Один із них – запровадження 2-семестрового графіку навчання. Перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці», – пояснила вона.

«Інший варіант – подовжити осінні канікули до двох тижнів, а зимові – з 2 тижнів до 1 місяця. У такому випадку навчальний рік має завершитися 15 червня. Крім того, розглядається можливість введення у школах 6-денного тижня, однак такий графік не подобається ані вчителям, ані батькам через велике навантаження на учнів», – додала Ганна Старостенко.

Остаточне рішення щодо графіку навчання в загальноосвітніх навчальних закладах ухвалять після широкого обговорення з батьківською та педагогічною громадськістю на початку навчального року.

Джерело: Відомості
Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути