chrome firefox opera safari iexplorer

Міграційна служба розробила порядок видачі переселенцям з Криму реєстрації на материку

25 вересня 2014 о 11:01

Державна міграційна служба України розробила проект наказу МВС України, яким буде затверджено порядок видачі довідки про місце перебування кримчан, а також зразки самої довідки та письмової заяви про її отримання.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДМС України. 

Як зазначається в повідомленні, проект наказу розроблено відповідно до нещодавно внесених Верховною Радою України змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Передбачається, що довідка буде видаватися громадянам, зареєстрованим на території Криму, у день звернення та на підставі паспорта громадянина України або іншого документа, до якого вносяться відомості про місце проживання і письмової заяви. 

У довідці зазначатиметься адреса, за якою громадянину може бути вручена офіційна кореспонденція. При цьому відомості (відмітка) про місце перебування такої особи вноситися до її паспорта не будуть, зазначають у міграційній службі.

Наразі проект наказу подано на підпис міністру внутрішніх справ України. Після затвердження наказ в установлений строк буде направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Видавати довідки міграційна служба зможе лише після офіційного опублікування зареєстрованого в установленому порядку наказу, пояснили в прес-службі. 

Для отримання зазначеної довідки кримчанам необхідно буде звертатися до територіальних підрозділів ДМС України за місцем перебування, додали у відомстві. 

Як повідомлялося, у серпня Верховна Рада прийняла зміни до Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».  

Документ передбачає, що громадяни України, які проживають в Криму або переселилися з півострова, зможуть зареєструватися на материку без зміни прописки — їм буду видані довідки, що підтверджують місце їх перебування.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути