chrome firefox opera safari iexplorer

У Росії можуть заборонити Facebook, Gmail і Twitter

26 вересня 2014 о 12:03

Роскомнадзор надіслав американським інтернет-сервісам Facebook, Gmail і Twitter повідомлення про необхідність зареєструватися в Росії, інакше їх можуть відключити.

Про це розповів заступник керівника наглядового відомства Максим Ксензов, пишуть Известия.

«Вони (сайти — ред.) консультуються між собою, спілкуються з каліфорнійськими юридичними службами. Ми з ними теж ведемо консультації і поки навмисне не квапимо», — заявив Ксензов.

Видання нагадує, що 1 серпня набули чинності підписані президентом Росії 5 травня поправки до законів «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації», «Про зв'язок» і в Кодекс про адміністративні правопорушення (КпАП).

Цим законопроектом блогерів, у яких кількість читачів складає від 3 тис. на день, зобов'язали дотримуватися низки обмежень, аналогічних правилам для ЗМІ.

Цим же законом введено вимоги для сайтів і систем, що забезпечують прийом, передачу, доставку і (або) обробку електронних повідомлень користувачів інтернету.

Зареєструвавшися в Роскомнадзорі в якості організатора поширення інформації, такий сайт повинен протягом шести місяців зберігати "на території Російської Федерації інформацію про факти прийому, передачі, доставки та (або) обробки голосової інформації, письмового тексту, зображень, звуків чи інших електронних повідомлень користувачів мережі інтернет ".

Ксензов зазначив, що основні російські майданчики вже зареєстровані. До спеціального реєстру внесено «ВКонтакте», сервіси «Яндекса», Mail.Ru Group і ін. Інтернет-ресурс про IT, наповнюваний користувачами — «Хабрахабр» — зараз в процесі внесення до реєстру розповсюджувачів інформації.

«Якщо сайти не зареєструються, Роскомнадзор має право направити другу вимогу про усунення порушення, яке має бути виконане протягом 15 днів. Інакше відомство має право включити площадку в чорний список, тобто заблокувати її для російських користувачів Мережі», — зазначив начальник юридичного відділу Координаційного центру національного домена мережі інтернет Сергій Копилов.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути