chrome firefox opera safari iexplorer

У Росії турбуються, що українська «Стіна» завадить тваринам

12 вересня 2014 о 10:20

Звернення в Міністерство природних ресурсів і екології Росії і у Всесвітній фонд дикої природи з проханням створити міжнародну комісію з моніторингу цієї ситуації направив заступник голови комітету Михайло Дегтярьов, повідомляють Известия.

За даними депутата, на відстані 30 км від українського кордону знаходиться великий біосферний заповідник «Брянський ліс», який служить ключовою ділянкою природного екологічного «коридору» Східного Полісся. У Курській області розташований Центрально-Чорноземний державний заповідник ім. професора В.В. Альохіна, чотири ділянки якого належать до дніпровського річкового басейну. Сам Дніпро має численні притоки, які проходять уздовж кордону Росії і України. Всі ці території, як вважає Дегтярьов, перебувають під загрозою.

«Хоча заповідники, що належать до російської юрисдикції, не виходять за територію країни, конструкція цієї стіни може вплинути на флору і фауну сусідніх і прилеглих ділянок. Якщо стіна буде глухою, вона може перешкодити міграційним потокам тварин. Якщо ж будуть анкери, то міграція не порушиться, але тоді незрозуміло, яку функцію матиме сама стіна. Що ж до численних річок, які перетинають кордон, то якщо українська влада задумає перегородити їх греблями, то це може змінити течії річок, вони можуть розлитися в інших напрямках», — прокоментував інформацію керівник програм з особливо охоронюваним територіям міжнародної екологічної організації Greenpeace Михайло Крейндлин.

Нагадаємо, як раніше повідомляли «Коментарі», на початку вересня 2014 р. Україна почала реалізацію проекту під назвою «Стіна» для зміцнення кордону з Росією.

«Ми починаємо проект «Стіна». Це будівництво кордону між Україною і Російською Федерацією», — заявив прем´єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України 3 вересня.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути