chrome firefox opera safari iexplorer

Молоді вчителі отримають грошову допомогу

09 жовтня 2014 о 10:48

У Міністерстві освіти і науки підписаний наказ, яким затверджений порядок надання одноразової адресної грошової допомоги випускникам, які у 2013/14 навчальному році здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю.

Грошову допомогу зможуть отримати ті випускники, які уклали трирічний договір про роботу на посадах педагогічних працівників у загальноосвітніх або професійно-технічних навчальних закладах.

Одноразова допомога виплачуватиметься у п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати випускникам денної форми навчання, які навчались за державним замовленням у вишах I — IV рівнів акредитації державної та комунальної форм власності. Як відомо, розмір мінімальної заробітної плати складає 1218 гривень.

Керівники вищих навчальних закладів мають до 15 жовтня подати відповідні списки випускників.

Виплата допомоги має бути має бути здійснена до кінця поточного року.

У разі відмови випускника приступити до роботи відповідно до укладеного договору або в разі його звільнення протягом трьох років від початку роботи він буде зобов’язаний повернути суму фактично отриманих коштів.

Як відомо, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, в одному з виступів напередодні Дня учителя, наголосив на проблемі мотивації молодих учителів, зазначивши, що студент, який отримав освіту і став учителем, після працевлаштування у школі починає шукати іншу роботу, бо не має можливості прожити за 1400 гривень.

Він також висловив переконання у необхідності реформування системи оплати праці в освіті за принципом «хто краще працює, той більше заробляє».

Джерело: osvita.ua
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути