chrome firefox opera safari iexplorer

Рада скасувала перереєстрацію лікарських засобів

20 жовтня 2014 о 14:38

Депутати прийняли в цілому урядовий законопроект №4459а про внесення змін до закону України «Про лікарські засоби» щодо звернення і державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України.

За дане рішення проголосували 230 народних депутата.

Згідно з новою нормою, після перереєстрації лікарського засобу термін його застосування в Україні не обмежується.

Також Верховна Рада дозволила застосовувати препарат в Україні до закінчення його терміну придатності (зазначеного на упаковці), якщо він був випущений у період, коли це лікарський засіб було дозволено в Україні.

За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, прийняття цього закону дозволить використовувати вже закуплені 509 тисяч вакцин БЦЖ без їх повторної перереєстрації.

Повідомляється також, що відтепер порядок здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України, встановлюється Кабінетом міністрів.

У МОЗ уточнили, що термін придатності вакцини ще не закінчився, вона пройшла контроль якості в Україні і повинна бути використана.

Відзначимо, що процедура перереєстрації лікарських засобів, яка займала тривалий час, створювала можливість для корупційних схем.

У лютому Держлікслужба ініціювала скасування перереєстрації лікарських засобів, передбачивши можливість видачі безстрокового реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, аналогічно торгової ліцензії (marketing authorization) в країнах ЄС.

Нагадаємо, Україна готова обмежити постачання ліків з Росії.

Джерело: DT.UA
Розділи: Здоровий спосіб життя

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути