chrome firefox opera safari iexplorer

ЮНЕСКО не визнала претензій Росії на культурну спадщину Криму

23 жовтня 2014 о 18:11

Під час засідання Виконавчої Ради ЮНЕСКО підтвердило приналежність Криму Україні. Про це в Twitter повідомив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

«ЮНЕСКО підтвердило приналежність Автономної Республіки Крим України, щоб Росія не говорила і як би не викручувалася», — зазначив він.

За його словами, дискусія з питання Криму була не простою. «Складна дискусія щодо проекту України і партнерів. РФ, Куба і Китай проголосували проти. 22 країни — за. Прийнято», — додав він.

Також Кислиця подякував члена офіційної делегації Чубарова «за наполегливість під час засідання Виконавчої Ради ЮНЕСКО».

«Митрофанову, (поспред РФ в ЮНЕСКО Елеонора Митрофанова — ред.) послухай — у Криму рай: повна свобода ЗМІ, яких там тисячі й тисячі, а в школах повний порядок і гармонія», — додав він, коментуючи виступ російської сторони.

Як повідомляв Корреспондент.net, раніше ЮНЕСКО заявило, що обговорення об'єктів культурної спадщини Криму буде здійснюватися виключно за участю України.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути