chrome firefox opera safari iexplorer

«Запорізька Січ» стала синьо-жовтою. ФОТО

05 жовтня 2014 о 11:36

З ініціативи радника Президента, громадського діяча, засновника Фонду «Рідна країна» Миколи Томенка було організовано підсвітлення Історико-культурного комплексу «Запорізька Січ», що на о. Хортиця, в кольори національного прапора України.

IMG_0673_новый размер

IMG_0697_новый размер

Під час урочистого заходу з нагоди цього світло-оформлення, Микола Томенко пояснив, що така ініціатива не є випадковою, оскільки в свій час він разом з тодішнім головою Запорізької ОДА Юрієм Артеменком підтримав будівництво Історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» і всіляко сприяв, щоб цей комплекс став візитною карткою не лише Запоріжжя, а й України.

«Сьогодні в непростий час випробувань, коли кожний регіон України, а особливо такий, як Запоріжжя, демонструє свій патріотизм, повагу до української історії і традицій, важливо, щоб Запорізька Січ не лише вдень, а і вночі була своєрідним символом свободи, гідності, незалежності. Саме тому ми вирішили підсвітити в національні кольори цей комплекс», — зазначив Микола Томенко.

Він поінформував, що цю ініціативу активно підтримали його колеги – Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Юрій Артеменко та народний депутат Андрій Павелко.

IMG_0616_новый размер

IMG_0594_новый размер (1)

IMG_0510_новый размер

IMG_0519_новый размер

IMG_0572_новый размер

IMG_0443_новый размер

 

«Рідна країна»