chrome firefox opera safari iexplorer

Індія ввела електронні візи для українців

27 листопада 2014 о 12:34

Індія ввела електронні візи для туристів з 43 країн, в тому числі і для громадян України.

Про це оголосив заступник міністра внутрішніх справ Індії Аніл Госвамі, передає ТАСС. Відтепер туристи, які вирушають до Індії, повинні не пізніше ніж за 4 дні до початку поїздки заповнити анкету на спеціально створеному сайті (indianvisaonline.gov.in), завантажити туди свою фотографію і копію першої сторінки паспорта, оплатити за допомогою банківської картки — також через сайт — візовий збір у розмірі $60. Протягом 72 годин після завершення цієї процедури видається електронна віза, яку будуть перевіряти у туристів по прильоту в країну. Відзначається, що електронну візу можна буде отримувати не частіше 2-х разів на рік.

Електронна віза поширюється на туристичні та ділові поїздки терміном до 30 днів, а також видається тим особам, які прибувають в країну з метою відвідування родичів і друзів, проходження лікування. Віза буде діяти в 9-ти місцевих аеропортах — у Делі, Мумбаї, Калькутті, Ченнаї, Бангалорі, Хайдарабаді, Тіруванантапурамі, Гоа та Коччі.

Крім українців електронну візу можуть отримати росіяни, бразильці, ізраїльтяни, американці, мексиканці та австралійці. За словами Аніла Госвамі, протягом 6-ти місяців список країн буде розширено. «Ми плануємо включити в нього всі без винятку країни», — підкреслив він.

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути