chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентують проект “Творчість Свободи: (р)еволюційна культура Майдану”

26 листопада 2014 о 12:00

Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” та “Музей свободи” за підтримки медіа проекту MYMEDIA та Благодійного фонду «ДАР»,за партнерства з Міністерством культури України, Департаментом культури КМДА, Постійної комісії Київської міської ради з питань культури та туризму, Українським інститутом національної пам’яті, Музеєм історії міста Києва, Меморіальним комплексом «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років», ПРО.МОВОЮ, Мистецькою Сотнею, Спілкою художників Українського дому, Бібліотекою Майдану, Поштою Майдану, АТ «Оболонь», компанією РОСА презентують інтерактивний виставковий проект “Творчість Свободи: (р)еволюційна культура Майдану” 28 листопада 2014 – 26 січня 2015.

Про це Дивись.Інфо повідомили організатори проекту.

Минув рік з часу доленосних для України подій, що отримали назву Євромайдан або Революція Гідності – подій, що якісно змінили наше суспільство.

Активісти, музейники, представники громадських організацій та органів державної влади об’єднали свої зусилля задля збереження пам’яті про ці події та розвитку громадських практик, започаткованих революцією Гідності. Так виникла ініціатива «Музей Свободи / Музей Майдану».

У фокусі цієї виставки – спалахи креативу, винахідливості, гумору і сатири як важливої «зброї» протестного руху, як стихійного вияву народної творчості в екстремальних ситуаціях, як майданчика для громадської комунікації, взаєморозуміння та самоідентифікації на шляху до Свободи.

В інтерактивному експозиційному просторі представлено зворушливі історії та автентичні об’єкти: від барикадного хенд-мейду до унікальних артефактів на кшталт прапорів і слоганів з «Йолки», Різдвяної шопки, 10-метрового панно, «лампочки Молотова», «бімби». Виставка заохочує відвідувачів пройти віртуальний тур «Майдан 3D» та поринути у революційний мелос, ділитися спогадами на «Сцені історій», залишати думки та відчуття на стіні «Голосів відвідувачів», листуватися через Пошту Майдану, пізнавати нове у Бібліотеці Майдану…

Програма проекту передбачає дискусійні зустрічі, кінопокази, концертні виступи, перфоманси і флешмоби, сліповери, майстер-класи, презентації видань і громадських ініціатив, виготовлення дітьми медіа-продукту, збір експонатів та ідей для майбутнього Музею Свободи / Музею Майдану, підтримку воїнів у зоні АТО.

Більше про події на: www.honchar.org.ua, www.facebook.com/honchar.museum, www.facebook.com/pages/Музей-Майдану.

Відкриття – 28 листопада (пятниця) 2014 року о 17 год. в Музеї Івана Гончара (Київ, вул. Лаврська, 19).

Куратор проекту: Ігор Пошивайло

Арт-куратори: Влодко Кауфман, Катерина Ткаченко

Детальніша інформація: (044)288-92-68, 360-90-77 / honchar_museum@ukr.net /

Джерело: Дивись.info
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути