chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям спростили процедуру оформлення спадщини

26 листопада 2014 о 09:22

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо питань спадкування.

Про це, як передають «Коментарі», повідомила прес-служба глави держави.

Зокрема, законом (№1709-VII) спрощується процедура оформлення спадщини та реєстрації прав громадян на успадковане ними нерухоме майно, насамперед, у селах. Тепер жителі сільських населених пунктів зможуть оформити необхідні документи за місцем проживання.

«Це не тільки робить відповідні послуги більш доступними для спадкоємців, але й зменшить часові та грошові витрати на їх оформлення», — уточнили в прес-службі.

Коментуючи підписаний Порошенком документ, перший заступник голови Адміністрації Президента Геннадій Зубко зазначив, що прийняття цього документа є реалізацією одного з напрямків децентралізації влади, оскільки органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів надаються повноваження з оформлення спадщини.

Крім того, законом скасовується обов´язкове проведення оцінки майна та встановлюється нульова ставка оподаткування у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги. Тобто, у разі оформлення спадщини від чоловіка-дружини, батьків-дітей, баби-діда, брата-сестри.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути