chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відсутня безкоштовна медицина, а тому буде медстрахування, — Яценюк

09 грудня 2014 о 17:25

В Україні буде запроваджено повноцінне медичне страхування. Про це під час засідання уряду сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент УНН.

«Щодо трансформації та оптимізації мережі лікарень, до парламенту буде внесено два ключових закони — це „Про державно-приватне партнерство“ та закон „Про заклади охорони здоров'я та медичне обслуговування“. Ми декларуємо те, що в Україні буде введено повноцінне медичне страхування», — зазначив А.Яценюк.

Він додав, що безкоштовної медицини в Україні не існує.

«8% іде у повітря, до людей ці гроші не доходять. За все платять. Саме тому цих 8% бюджетних витрат на систему охорони здоров'я повинні отримати ефективне використання через прийняття закону України про медичне страхування», — зауважив глава уряду.

Зазначимо, як перший етап запровадження системи медичного страхування може бути прийнятий закон «Про забезпечення лікарськими засобами», який законодавчо врегулює забезпечення доступності ліків із Національного переліку громадянам України через безоплатне їх надання.

Раніше в.о. міністра охорони здоров’я В.Лазоришинець висловив переконання, що державні та комунальні медичні заклади повинні набути статусу неприбуткових підприємств.

Водночас новий міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі переконаний, що Україна поки не готова до переходу на повністю страхову медицину.