chrome firefox opera safari iexplorer

Йорданська вода лікує і не має терміну придатності

19 січня 2015 о 13:47

Традиційно на Богоявлення, 19 січня, відбувається освячення води. Християни вірять – від цього вона стає живою і не губить свої цілющі властивості, аж поки її всю не споживуть. Чи так це насправді та чим це пояснити – Zaholovok.com.ua цікавився у фахівців.

Загалом про особливі якості води йдеться ще в Старому Завіті. Так, про неї говориться як про джерело життя. Крім того, вода спалює гріхи і рятує життя людині. Не дарма ж без неї жоден із нас не може обійтися. «Якщо ж говорити про живу воду, то вона добре описана в книзі Левіт, — каже судовий вікарій Мукачівської греко-католицької єпархії о. Іван Ісаєвич. – Вона омиває від гріха, від будь-якої чоловічої чи жіночої нечистоти. Від самого початку світу вода є джерелом позитивної енергетики і дає життя не тільки тілу, але й душі».

Що ж до йорданської води, в якій хрестився Христос, то вона, якраз, і має всі ті властивості «живої води». Й для цього, як пояснює священик, зовсім не обов’язково їхати в Єрусалим. Головне, аби під час освячення було строго витримано процедуру. А вона складається з трьох етапів – трисвічника, що символізує Святу Трійцю; благословення води рукою священика (в знак Божої присутності); та занурення в неї хреста (символ хрещення в Йордані Ісуса Христа). Він бажано повинен бути срібним. Адже вважається, що цей метал очищає воду.

«Саме ця вода, а не та, яку приносять до храму із собою, має нестися додому і тільки нею священик повинен кропити людей, — вважає отець Іван. – Адже інакше немає гарантії, що вода буде освяченою. Буває й так, що вірники навіть забувають відкрити свої пляшки. Йорданська вода ж насправді цілюща. Вона не має терміну придатності – не псується і не цвіте. Малим дітям бажано давати її пити кожного дня. Особливо, якщо є переляк або безсоння. І ви побачите – дитина стане здоровою. Ясна річ, що того літра освяченої води, який приносять додому, не вистачить на цілий рік. Але в такому разі до звичайної чистої води треба додати навіть ложку святої – і вся вона стане освяченою».

Цілющі властивості йорданської води помітили навіть науковці. «Вода – це така річ, яка може резонансно взаємодіяти з іншими полями, — каже кандидат фізико-математичних наук, директор Міжнародного інституту людини і глобалістики «Ноосфера» Олег Лукша. – І саме на Водохреща Земля потрапляє в точку, коли потік частинок, які змінюють властивості води є особливо інтенсивним. Її структура перебудовується у стабільнішу. Електромагнітні коливання святої води і здорових органів людини тоді фактично збігаються. Тому саме таку воду ми і називаємо живою, адже саме вона сприяє посиленню життєдіяльних властивостей. Відтак організм людини, та й не тільки, почуває себе значно краще». А молитви, переконаний науковець, який читають цього дня над водою, ще більше посилюють її унікальні властивості. Тим більше, що в зимовій воді немає мікробіологічних складових, що теж сприяє тому, що її кластерна життєдайна структура не руйнується.

Що ж до освячення води в інші дні – на Маковея, або ж на відпустові свята – то завдяки відповідній молитві, яку кілька разів повторює священик, просячи їй йорданської сили, вона отримує ті ж якості, що й на Водохреща.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути