chrome firefox opera safari iexplorer

Кубок світу. Жіноча збірна України виборола «бронзу» в естафеті у Антхольці

25 січня 2015 о 20:22

Збірна України на етапі Кубка Світу в Антхольці здобула бронзові нагороди в жіночій естафеті.

Перемогу тут здобула команда Німеччини, другими стали біатлоністки з Чехії, повідомляє офіційний сайт ФБУ.

Основною складовою частиною успіху в жіночій естафеті, яка завершила програму шостого етапу Кубка світу в Антхольці, стала не швидкість на дистанції, не точність і навіть не скорострільність, а везіння, можливість потрапити в відносне затишшя на вогневому рубежі.

На штрафному колі у підсумку побували всі команди, за виключенням збірної Чехії.

Перший етап гонки пройшов ще при відносно нормальному вітрі і Юлія Джима, використавши три додаткові патрони, прийшла до передачі п'ятою з цілком прийнятним 16-секундним відставанням від чеської збірної, у якої знову прекрасний перший етап провела Єва Пускарчікова.

Але були й несподіванки: так, на два кола штрафу вирушила збірна Німеччини, по колу заробили француженки і італійки. В нормальних умовах це було б серйозною проблемою, але не в цей день.

На другому етапі перевага збірної Чехії збереглася, але до середини гонки перевага чешок над збірною Росії складала трохи більше секунди. Дуже непогано проявила себе Наталія Бурдига. Обійтися зовсім без промахів тут було вкрай складно, але чотири запасних патрона і добротна швидкість нашої біатлоністки вивели команду України вже на третє місце. Вже всього в межах півхвилини позаду були збірні Німеччини, Італії. Австрії і Франції.

А далі почалися дива. Катерина Шумілова, яка бігла за Росію на третьому етапі, встигла швидко відстрілятися в лежанні і піти на друге коло з хвилинною перевагою над найближчими суперницями. А от наша Ольга Абрамова потрапила у вітровий заряд, поспішила в стрільбі і навіть із запасними патронами закрила всього дві мішені, відправившись на три штрафних кола.

На виході — восьме місце з відставанням 2:18. Це могло бути провалом, але знову свою роль відіграла погода.

Шумілова прийшла першою і досить швидко почала стрільбу, вразивши дві мішені в трьох перших пострілах. А потім налетів ураган, який мало не здував спортсменок з позицій. В результаті спортсменкам все-таки довелося стріляти у вітер, і лише деякі біатлоністки обійшлися тут без штрафних кіл.

Потрапила у це число і Ольга Абрамова, яка в кулеметному стилі вразила мішені з п'яти пострілів. На виході з вогневого рубежу росіянка після штрафного кола була першою, слідом була Німеччина, а збірна України була вже третя.

Втім, на останнє коло Абрамовій трохи не вистачило сил, і від лідерів вона відстала на 53 секунди.

На четвертому етапі унікальну точність продемонструвала Лаура Далмаєр, яка не використала жодного запасного патрону і цілком логічно привела Німеччину до переконливої перемоги. Несподівано точною опинилася і Вероніка Віткова, яка зуміла з двома промахами, по одному на кожному рубежі, піти на дистанцію другою, і, враховуючи швидкість чешки, доля срібла була вирішена.

А ось на бронзу претендували збірні Росії, України та Франції. Але Анаіс Бескон не впоралася зі стрільбою стоячи, допустивши три помилки, а от Валя Семеренко і Єкатєріна Глазиріна влаштували чергову україно-російську битву за третє місце.

Росіянка тільки спочатку була трохи попереду, але вже на першому підйомі Валя не тільки ліквідувала відставання у три секунди, а й обійшла суперницю, надалі тільки нарощуючи відрив.

У підсумку до фінішу збірна України дісталася в десяти секундах позаду від збірної Чехії та на дванадцять секунд випередивши росіянок.

Кубок світу-2014/15 з біатлону

Етап в Антхольці, Італія

Естафета

Жінки 4×6

1. Німеччина (2 + 10) +1: 18.47.7
2. Чехія (0 + 15) 35,0
3. Україна (Юлія Джима, Наталія Бурдига, Ольга Абрамова, Валентина Семеренко) (3 + 14) 45,3
4. Росія (1 + 9) 57,2
5. Франція (2 + 15) +1: 03.1
6. Білорусь (3 + 13) +1: 18.2
7. Італія (3 + 16) +1: 50.5
8. Швейцарія (2 + 16) +2: 38.3

Джерело: champion.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути