chrome firefox opera safari iexplorer

Повістки отримало понад шістдесят тисяч військовозобов'язаних

26 січня 2015 о 13:19
Мобілізаційні повістки вже вручили більш ніж 60 тисячам українських військовозобов'язаних.
Про це під час брифінгу заявила речник Міноборони Вікторія Кушнір.
Так, за її словами, станом на 25 січня 61 748 військовозобов'язаних отримали повістки, що складає 71,7% від запланованих заходів.
«Повністю визначені потреби для мобілізації техніки народного господарства», — заявила Кушнір.
Разом з тим, вона нагадала, що ведуться роботи зі створення єдиного реєстру військовозобов'язаних.
«На даному етапі до реєстру будуть потрапляти ті, хто ухиляється від мобілізації. Надалі ці списки будуть подані в Міністерство ЗСУ та Генеральний штаб ЗСУ, де будуть проведені відповідні заходи, щодо притягнення до відповідальності, згідно із законодавством України», — додала вона.
Нагадаємо, 20 січня в Україні стартувала четверта хвиля часткової мобілізації. Як повідомлялося раніше, мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень.
В рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил призвуть танкістів, артилеристів, десантників, піхотинців, зв'язківців, ремонтників, водіїв, механіків різних систем озброєння, фахівців з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного та радіаційного захисту.
Всього протягом року в ЗСУ планується мобілізувати 200 тис. українців. Разом з тим, планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу.
Джерело: uazmi.org
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути