chrome firefox opera safari iexplorer

Українка з новим рекордом виграла марафон в Японії

25 січня 2015 о 18:26

Тріумфом українки Тетяни Гамери-Шмирко завершився 25 січня міжнародний марафон у Осаці, який входить до серії ІAAF Silver Label Road Race, повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України.

Гамера-Шимерко стала другою спортсменкою в історії цих змагань, якій вони підкорилися тричі поспіль. До неї подібне вдавалося лише румунці Лідії Сімон – вона перемагала тут в 1998—2000-х роках.

Окрім того, результат Гамери-Шмирко – 2 години 22 хвилини і 9 секунд – це новий рекорд України.

На відміну від попередніх двох переможних для Тетяни марафонів у Осаці, вона лідирувала протягом практично усієї дистанції. «Мій тренер сказав мені на позначці 5 км, що я біжу трохи повільно, тому я вирішила пришвидшити темп», — розповіла українка після фінішу. Найближчу переслідувачку – Олену Прокопчук з Латвії – вона випередила у підсумку майже на дві хвилини (2:24.07).

Ще один українець Андрій Проценко посів друге місце на міжнародних змаганнях зі стрибків у висоту, які відбулися у чеському містечку Густопече з результатом 2 м 30 см.

Перемогу тут здобули італійці – Марко Фассінотті у чоловіків та Алессіа Трост у жінок. Переможний результат Фассінотті – 2.34. Проценко, після того, як йому з першої спроби підкорилися 2.30, кинувся наздоганяти італійського висотника, і по разу намагався подолати планку, встановлену на позначках спочатку 2.32, а потім 2.34 та 2.36. Але далася взнаки втома: через погані погодні умови українець ніяк не міг вилетіти до Чехії, і прибув до Густопече лише в день змагань. Додамо, що це був перший старт Андрія Проценка у цьому році.

Джерело: www.unian.ua
Розділи: Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути