chrome firefox opera safari iexplorer

З’явився оригінальний сайт для вивчення української мови

19 січня 2015 о 18:09

В мережі з’явився оригінальний сайт, на якому самі ж українці зможуть покращувати своє знання української. Йдеться про ресурс, який запустив волонтерський проект «Мова ДНК нації».

Творці проекту Наталя Клименко та Павло Мельник-Крисаченко розказали, що основною метою сайту є розвивати “правильну” українську мову, викорінювати русизми, помилки та кальки. А для того, щоб це було цікаво – Павло малює малюнки до всіх правил, які вишукує і пише Наталя.

Головний герой їхнього проекту – Лепетун. Це він розказує, що і як правильно українською, а що – калька, русизм і т. д. Зазначимо, що на сайт розробники наважилися лише після п’яти місяців існування проекту у соцмережі. За цей час він там набрав майже 20 тисяч послідовників.

Джерело: studway
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути