chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть заборонити «енергетики» із вмістом алкоголю

26 березня 2015 о 19:29

У Верховній Раді зареєстрований законопроект про заборону продажу і вживання неповнолітніми безалкогольних енергетичних напоїв, а також про повну заборону продажу в Україні «енергетиків», що містять алкоголь.

Авторами законопроекту стали депутати трьох найбільших фракцій парламентської коаліції, що суттєво підвищує шанси на ухвалення цього закону.

Про заборону продажу енергетичних напоїв з вмістом алкоголю, а також обмеження продажу енергетичних напоїв неповнолітнім йдеться у проекті закону №2470 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження заходів, спрямованих на зменшення споживання енергетичних напоїв», який зареєстрований у Верховній Раді. Співавторами законопроекту є шестеро депутатів, що представляють найбільші фракції нинішньої парламентської коаліції «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт» і «Самопоміч».

Окрім заборони продажу безалкогольних «енергетиків» неповнолітнім, у законопроекті пропонується обмежити розмір тари для цих напоїв до 0,33 л, а також обмежити рекламу цих напоїв на радіо та телебаченні у період з 08:00 до 23:00.

Окрім того, виробників енергетичних напоїв зобов’яжуть вказувати на упаковці продукту і в його рекламі застереження щодо вживання енергетичних напоїв неповнолітнім, вагітним жінкам, жінкам, які годують груддю, особам, які страждають від певних захворювань.