chrome firefox opera safari iexplorer

Збірна України залишила топ-30 рейтингу ФІФА

12 березня 2015 о 14:14

В час, коли європейські збірні не проводять матчі, в табелі про ранги ФІФА все одно відбуваються зміни. Будь-який успішний результат в березні може повернути українську команду нагору.

В оновленому рейтингу ФІФА українська національна команда продовжила рух вниз, досягнувши дворічного мінімуму. Підопічні Михайла Фоменка опустилися на чотири позиції і тепер займають місце за межами топ-30, розмістившись слідом за Боснією і Герцеговиною, яка замикає тридцятку кращих.

Перше місце як і раніше займає збірна Німеччини, також залишилися незмінними позиції ще 8 збірних. Майбутній суперник «синьо-жовтих» з відбору Євро-2016 збірна Іспанії покинула десятку кращих і опустилася на 11-е місце. Інші учасники змагань у групі, в якій виступають українці знаходяться приблизно на тих же позиціях, що і раніше. Словаччина залишилася на 22-му місці, Білорусь піднялася зі 101-ї на 98-ю позицію, Македонія впала зі 104-го на 108-е місце, Люксембург — зі 129-го на 136-е.

Нагадаємо, що 27 березня Україна зіграє з Іспанією в Севільї, а 31 березня зустрінеться з Латвією у Львові в рамках товариського матчу. Наступну серію матчів українці проведуть вже в червні.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути