chrome firefox opera safari iexplorer

Україні підійшла б німецька модель системи охорони здоров'я — експерт

30 квітня 2015 о 18:00

У сучасному світі існує багато моделей системи охорони здоров'я, які підійшли б Україні.

Про це заявив в інтерв'ю кореспонденту ГолосUA голова Незалежної профспілки медиків України Олег Панасенко.

«Держава не повинна повністю відмовлятися від контролю медичної галузі. Є багато країн, де державна система охорони здоров'я працює на високому рівні. Це Канада, Великобританія, Франція. Багато медичних послуг там надаються за рахунок держави. Нам підійшла б німецька модель. У Сінгапурі ж державна система охорони здоров'я працює в «симбіозі» зі страховою», — розповів О.Панасенко.

Водночас експерт зазначив, що дієвим могло б стати і введення в розумних масштабах страхової медицини. «В Україні обов'язково має бути збережена безплатна медична допомога при ургентних патологіях, таких, як гострий апендицит, проривна виразка, защемлена грижа, допомога при ДТП. Має безплатно надаватися допомога породіллі. За рахунок держави повинні обслуговуватися діти, пенсіонери, інваліди. Працюючим же варто було б видавати страховий поліс за рахунок роботодавця. Але, при цьому, знизити відрахування до Фонду соціального страхування. Ці системи давно придумані, але українському народу постійно говорять про неготовність і нестачю коштів для здійснення реформ», — підкреслив медик.

 

Джерело: Golos.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути