chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почали «готуватися» до п'ятої хвилі мобілізації

20 квітня 2015 о 14:47

На фоні закінчення четвертої хвилі мобілізації в Україні почали готуватися до п'ятої, заявив глава генштабу Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє DT.UA. 

Він зазначив, що в ході четвертої хвилі мобілізації вдалося виконати план набору в 50 тисяч військовослужбовців. «Ми практично закінчуємо четверту чергу мобілізації. Причому з показниками, які були заплановані», — повідомив Муженко. При цьому вже розпочато роботи щодо призову на п'яту хвилю.

«Зараз йде вивчення мобілізаційного ресурсу. Ми вже почали вручати повістки на проходження медкомісії та уточнення персональних даних. Офіційний заклик почнеться, як тільки нам передадуть відповідне розпорядження з генштабу», — говорить заступник голови військкомату Києва Ігор Слюсаренко.

«Добровольці йдуть як і раніше. Але все тримається на патріотах», — говорять воєнкоми Львова та області.

Хоч план і виконаний, є деякі недоліки. «Київ впорався з поставленими завданнями щодо мобілізації, але були деякі спеціальності, які потрібні, але у нас їх не було», — прокоментував Слюсаренко, наголосивши, що одними з найбільш затребуваних спеціальностей в ході четвертої хвилі були водії та екіпажі бойових машин, а однією з відсутніх — авіанавідники.

З 2015 року в Україні відновлений призов на строкову військову службу. При цьому тривалість служби збільшена до 1,5 року, а призовний вік підвищено до 27 років.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути