chrome firefox opera safari iexplorer

Знижувати ціну на газ для населення не будуть

10 квітня 2015 о 11:58

На сьогоднішній день неможливо зменшити вартість газу для населення, незважаючи на здешевлення вартості імпортного газу для України. Про це під час години запитань до уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Він визнав, що ціна на імпортований газ для України знижується, однак зазначив, що зараз курс гривні до долара перевищує передбачену в бюджеті величину близько 22 гривень.

«Курс національної валюти не дозволяє перерахувати вартість газу для населення», — сказав Демчишин.

У той же час Демчишин прогнозує, що протягом наступних двох кварталів вдасться знизити ціну газу.

«Ми очікуємо, що протягом наступних двох кварталів нам вдасться зменшити ціну газу, який ми купуємо з Європи і з Росії. Сумарно ми очікуємо, що нам вдасться купувати газ за ціною меншою, ніж 250 доларів за 1 тис. куб. метрів. Це надасть можливості для нашої промисловості, а також збалансувати вартість для населення. Тому що щоквартально ця ціна буде переглядатися», — зазначив міністр.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні зросли тарифи на газ, світло та теплопостачання. Раніше повідомлялося, що обсяг більше 200 куб. м на місяць, а також не спожитий в опалювальний сезон газ буде оплачуватися за ціною 7188 грн за 1 тис. куб. м. Ціна газу, який використовується населенням для приготування їжі та підігріву води, зросте з 1182 грн за тис. куб. м до 7188 грн.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути