chrome firefox opera safari iexplorer

Через негоду знеструмлено понад півтори сотні населених пунктів

27 травня 2015 о 10:16

Сьогодні в Україні без світла перебувають мешканці понад півтори сотні населених пунктів. Причиною знеструмлення є погіршення погодних умов в ніч з 26 на 27 травня.

Понад півтори сотні населених пунктів у дев’яти областях України залишилися без світла через погіршення погодних умов в ніч з 26 на 27 травня. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«В ніч з 26 на 27 травня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, шквалисті пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 167 населених пунктів у дев’яти областях» — йдеться у повідомленні.
При цьому уточнюється, що без електрики залишилися мешканці 45 населених пунктів Львівської області, 38 – Волинської, 28 – Житомирської, 19 – Тернопільської, 15 — Івано-Франківської, 8 – Київської, 7 – Дніпропетровської, 5 – Черкаської та 2 — Кіровоградської областей.
У ДСНС зазначають, що до відновлення енергопостачання населених пунктів наразі залучено бригади обленерго. За необхідності до відновлювальних робіт готові долучитися підрозділи відомства.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути