chrome firefox opera safari iexplorer

На Черкащані встановили рекорд

01 травня 2015 о 16:07

3 150 осіб віджималися разом сьогодні на Соборній площі в Черкасах. Так встановили загальнонаціональний рекорд.

Віджималися учасники 25 разів за кожну область України та Крим. Взяти участь міг будь-хто. Захід пройшов під гаслом «Українці — сильна нація!». Учасники скандували «Коли ми єдині — ми непереможні!», «Слава Україні — героям слава!».

Разом зі спортсменами, студентами та школярами участь у флеш-мобі взяв голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. З ним прийшли його сини Микита та Михайло.

«Ми сьогодні прийшли в центр України, щоб показати усьому світові, що ми одна єдина сильна нація. Важливо, що сьогодні цей рекорд побачить увесь світ. Побачать наші військовослужбовці — ваші батьки, друзі. Сила може бути тільки у нашій єдності. Ми велика нація, яка перемагає», — заявив Юрій Ткаченко.

Черкащанам вдалося ввійти у Національний реєстр рекордів України.
«Торік у Києві був рекорд 915 осіб, які разом віджималися. Тут зафіксовано 3 150 осіб. Номінація називається наймасовіше одночасне відтискання від землі», — повідомила Лана Вєтрова, з Національного реєстру рекордів.

Після флеш-мобу учасників розважав Віталій Козвловський.

Нагадаємо, торік у Черкасах встановили рекорд з наймасовішого колективного присідання. Тоді участь взяло 4050 осіб.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Спорт в Україні

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути