chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві дозволили купатися на 11 пляжах

27 травня 2015 о 16:54

Згідно із розпорядженням, яке підписав мер столиці Віталій Клично, купатися без шкоди для здоров'я кияни можуть на 11 пляжах. Витяг із документу розмістили на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Безпечним міська адміністрація назвала купання у Дніпрі у парку Дружби народів (місце Чорторий), у ставку на річці Горенка в Оболонському районі, в озері Вербне (вул. Приозерна), у річці Десенка біля острова Долобецький (пляж «Молодіжний»), у Дніпрі біля острова Венеціанський (пляжі «Дитячий» та «Золотий»), в озері Райдуга (вул. Райдужна), в озері Тельбін (вул. Березняківська, у Дніпрі біля острова Венеціанський («Передмостна Слобідка» та «Венеція») та у Дніпрі біля острова Труханів («Центральний»).

«Крім того, передбачено відпочинок киян без можливості купання ще в 14 місцях: у затоці Галерна (вул. Набережно-Корчуватська, „Галерна“), біля острова Жуків („Дніпровська рівʼєра“), в східній частині острова Жуків (берегова смуга на південь від затоки Старик), у затоці р. Десенка (урочища Вербняки та Моложі), на Осокорках біля Південного мосту, в затоці Собаче гирло (вул. Прирічна), на озері Редьчине (вул. Богатирська), в затоці Наталка (вул. Прирічна), р. Дніпро на вул. Дніпровська набережна („Березняки“), р. Десенка („Довбичка“, Труханів острів), на озері Лісове (ДВРЗ), на Русанівській протоці („Русанівська коса“ та „Горбачиха“), ставку №14 на р. Нивка (вул. Верховинна)», — йдеться на офіційному сайті КМДА.

Фахівці назвали 34 місця, де купатися киянам не рекомендують. Причинами стали наявність відкритих зливостоків, невідповідність санітарним нормам, небезпечний рельєф дна, недостатній водообмін або зона промислового підприємства.

Мер міста зобов'язав Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища підготувати пляжі до купального сезону. Департамент має облаштувати кабіни для перевдягання та громадські вбиральні, оснастити дитячі майданчики, опрацювати питання забезпечення централізованим водопостачанням та каналізацією.

Крім того, на пляжах обов'язково мають бути рятувальні пости та пункти надання першої медичної допомоги.

 

Джерело: ТСН.ua
Розділи: Довкілля

17 травня

Інші дати
Народився Леонід Первомайський
1908 – Леонід Первомайський (Ілля Гуревич) – український письменник і перекладач. Автор збірок віршів «День народження», «Земля», роману «Дикий мед», перекладів Г. Гейне і Ш. Петефі та ін.
Розгорнути