chrome firefox opera safari iexplorer

Дванадцятирічку в школах запровадять з 2017 року

10 червня 2015 о 10:47

Навчальні програми 12-річної школи почнуть діяти з 2017 року.

Про це заявила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун під час прес-конференції.

«В перехідних положеннях до законопроекту („Про освіту“ — ред.) передбачено, що навчальні програми 12-річної школи починають діяти з 2017 року. Тобто, перших випускників дванадцятирічки ми отримаємо у 2029 році. Тут не йдеться про те, що діти, котрі зараз навчаються у п'ятих-шостих або десятих класах, будуть переводитись на інші програми», — сказала Совсун.

За її словами, є дві причини переходу до 12-річної освіти.

«Очевидно, що 12-річна освіта має сенс не просто тому, що так є у Європі. По-перше, у такому випадку відбувається відтягування моменту прийняття рішення про подальше навчання чи вихід на ринок праці. На сьогодні ми бачимо, що діти, які закінчують школу в 16-17 років, часто не готові до того, щоб прийняти правильне рішення щодо подальшої долі», — сказала Совсун.

Інша причина полягає у необхідності дати учням більше часу для того, щоб підготувати їх до подальшої участі у суспільстві.

«У 21 столітті обсяг знань, вмінь і навичок, які необхідні для того, щоб брати участь у житті суспільства, суттєво зросла... Необхідно приділити більше часу, щоб підготувати людину до подальшої участі в суспільстві», — сказала вона.

Водночас, Совсун зазначила, що після переходу до 12-річної освіти можливим стане скорочення програм підготовки у вищій освіті.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути